zondag 2 maart 2008

Ups and Downs...

De afgelopen 2 dagen kenmerken zich door zijn ups and downs.
Zo heeft Wesley na 3 weken eindelijk zijn zusje voor het eerst op zijn arm gehouden ook heeft hij mama geholpen met het wassen van zijn zusje. Hij was natuurlijk zo trots als een pauw! Het was heerlijk om te zien hoe hij genoot van zijn zusje. Ook al had hij er na 2 minuten al genoeg van ;-)


Ook heb ik de canule van Chiara voor het eerst uitgezogen. Dat was wel spannend en eigenlijk toch lastiger dan je zou denken. Want zo’n flexibel slangetje moet schoon blijven en mag dus niets raken. Dus er zijn heel wat slangetjes aan vooraf gegaan voordat ik uiteindelijk een slangetje had waarmee Chiara uitgezogen kon worden.

Vandaag begon de dag wat minder leuk. Ze was eigenlijk heel de nacht al onrustig geweest. Vanochtend echter had ze het niet meer en ging ze helemaal uit haar dak. Ze werd zelfs zo kwaad dat ze vergat adem te halen. Het resultaat is dat ze nu aan de zuurstof zit, weer aan de hartmonitor en helaas ook weer aan het infuus.. Ook wordt haar bloed en longen onderzocht op infecties. Hopelijk is het een incident want als ze ook nog een infectie heeft dan zijn we nog verder van huis.. Maandag zal er bloed afgenomen worden voor het DNA / chromosomenonderzoek. In de komende weken zullen we langzaam maar zeker opgeleid worden om zelf haar canule en sonde te onderhouden. Dus wegzuigen van overtollig slijm, canulebandje verwisselen, nieuw gaasje etc. Uiteindelijk zullen we een examen moeten afleggen en als dat goed gaat, dan mogen we wellicht een keertje met Chiara naar buiten!!

Geen opmerkingen: