vrijdag 14 maart 2008

APK

Het is alweer meer dan een week geleden dat we de blog bijgewerkt hebben.
Dit komt met name doordat alle grote onderzoeken zo'n beetje afgerond zijn. Tot op heden gelukkig allemaal met een goede afloop. Zowel haar hart, hersenen, gehoor als ogen zijn goedgekeurd. Ook de cyste die tijdens de bevalling geconstateerd was, blijkt er niet meer te zitten. Tevens hebben haar overige organen (milt, lever, niertjes etc) de APK goed doorstaan.

Uiteraard zal uiteindelijk de toekomst moeten uitwijzen of ze daadwerkelijk voor de rest gezond is. Maar vooralsnog gaan we daar gewoon vanuit en genieten we des te meer van ons meisje.

De periodieke gesprekken met de medisch maatschappelijk werker zijn erg prettig. Naast de praktische zaken worden ook de emotionele dingen besproken. In eerste instantie stond ik daar behoorlijk sceptisch tegenover maar ik kan jullie vertellen dat we hier tot op heden veel aan hebben..

Ook hebben we sinds kort vaste aanspreekpunten, zoals een nurse-practitioner, een tweetal verpleegkundigen en een arts. Met allemaal hebben we inmiddels een of meerdere gesprekken gehad. Met name de planning voor de komende maanden en eventuele bijzonderheden komen tijdens het gesprek aan bod. Ook worden via deze aanspreekpunten contacten gelegd met overige artsen. Zo hebben we de afgelopen week een gesprek gehad met een kaakchirurg, KNO arts en orthodontist.

Kort gezegd krijgen we goed maar ook zeker tegenvallend nieuws te horen..
Gelukkig overheerst op het moment wel het goede nieuws (zie bovenstaande) dus dat is wel fijn. Maar zoals al eerder gezegd leven we met de dag. De ene dag schijnt de zon wat meer dan andere dagen...

Liefs van ons

Geen opmerkingen: