zondag 25 mei 2008

Examen gehad....

Hoi allemaal, het is alweer een tijd geleden dat we wat op de Blog hebben gezet. Maar de maand mei heeft met name in het teken gestaan van aandraaien van schroeven, spreekdopjes en 'last but not least' ons examen!

Na 3 weken draaien, is de onderkaak van Chiara 2 cm naar voren gekomen. Cosmetisch is de ingreep dus gelukt, echter of er ook daadwerkelijk voldoende ruimte is ontstaan zodat de decanulatie kan plaatsvinden is nog onduidelijk. Dit zal moeten blijken als de canule 'afgedopt' wordt. Als haar zuurstofgehalte dan op peil blijft, dan pas kunnen we zeggen dat de ingreep in alle opzichten geslaagd is.

Voorlopig krijgt ze af en toe een spreekdop op. Een spreekdop is eigenlijk een dop op de canule waarmee ze wel in kan ademen maar die sluit bij het uitademen. De uitgeademde lucht moet dan via haar stembanden omhoog de mond uit. Door de spreekdop maakt ze al aardig wat geluidjes. Dit blijft een fantastische ervaring.
Als haar zuurstofgehalte op peil blijft met de spreekdop dan wordt ze voor het eerst 'afgedopt'.

Al enkele maanden leren we van alles en nog wat. Zo hebben we geleerd de canule te verzorgen, hebben we een reanimatietraining gevolgd en geleerd hoe we de medicatie toe moeten dienen. Eigenlijk een hoop informatie waar je eigenlijk helemaal niet op zit te wachten als je kindje geboren is. Hoe dan ook..
Voor dit alles moet een examen worden afgelegd. Dit examen wordt dan door een kinderarts afgenomen. Donderdag heeft ons examen plaatsgevonden en we zijn met vlag en wimpel geslaagd!!

Dit houdt in dat we op langer termijn Chiara mee naar huis mogen nemen. Op korte termijn heeft dit als voordeel dat we niet meer afhankelijk zijn van verpleegkundigen en dat we nu zelfstandig (klinkt belachelijk) met Chiara naar buiten mogen. Het beperkt zich voorlopig wel tot het ziekenhuisterrein maar alles is beter dan aan het bedje zitten met 25 graden en een heerlijk zonnetje!!

Ben voor nu even uitgeschreven..
Iedereen is weer even op de hoogte ;-)

Groetjes
Raymond

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd met het behalen van het examen! En nou maar hopen dat jullie Chiara snel thuis verder mogen verzorgen.

Ed de Goeij

henk v haren zei

nou zo leer je nog eens dingen waar je voorheen niet bij stil hebt gestaan.heerlijk dat alles goed verloopt, dikke kus henk/Tino