zaterdag 27 december 2008

Druk, druk, druk....

Hoi allemaal, het is alweer veel te lang geleden dat we iets geplaatst hebben op deze blog. Excuses hiervoor.

Het probleem is dat het zo hectisch geweest is dat we nagenoeg geen tijd hebben gehad om iets te plaatsen.

Er is veel gebeurd. Zo hebben we tot en met oktober logopedie aan huis gehad.
Hierbij hebben we enkele trucjes geleerd die we de afgelopen maanden goed hebben kunnen toepassen. Ook hebben we in oktober in overleg met de kinderarts voor het eerst de sonde eruit gehaald. Gewoon om te kijken of het voeden met de fles beter zou gaan. Dit was helaas niet het geval. Ze was in 1 week tijd bijna 900 gram afgevallen. Met pijn in ons hart hebben we de sonde weer teruggeplaatst met stille hoop dat we wellicht over een maand of twee het opnieuw konden proberen.

Uiteraard hebben we in de tussentijd niet stilgezeten. De bezoeken aan artsen en ziekenhuizen liepen gewoon door. Zo zijn we naar de kinderarts, oogarts, kaakchirurg, orthodontist en KNO arts geweest. Over het algemeen zijn er geen bijzonderheden te melden..

Behalve naar de bovenstaande artsen zijn we ook nog naar de plastisch chirurg geweest. De plastisch chirurg is degene die haar zachte en harde gehemelte moet sluiten rond haar 1e verjaardag. Tijdens de controle heeft hij aangegeven dat voordat er daadwerkelijk een operatie wordt ingepland er eerst een saturatiemeting uitgevoerd moet worden.

Voor de meting krijgt Chiara een plaatje in de mond die tijdelijk haar gehemelte sluit. Vervolgens wordt er gekeken of ze ondanks de sluiting nog steeds voldoende zuurstof tot zich neemt. Als dat het geval is dan wordt ze geopereerd. Als de meting niet goed gaat dan zal de operatie uitgesteld worden totdat ze er wel aan toe is.

De meting was voor het eerst begin november ingepland. Ik zeg voor het eerst want op het moment van schrijven is de meting al 3x ingepland en al net zoveel keer geannuleerd ivm capaciteitsproblemen (lees: tekort aan bedden en personeel) ziekenhuis. Momenteel is er opnieuw een meting ingepland voor 6 januari 2009.
We zullen zien of het dit keer wel doorgaat...

We hebben ook goed nieuws, zeer goed nieuws zelfs..
Chiara heeft sinds 2 weken geen sonde meer. Uiteraard houden we altijd een slag om de arm maar voorlopig lijkt het goed te gaan. Ze is elke dag vrolijk, poept en plast goed en is ondanks dat ze geen sonde meer heeft toch 200 gram bijgekomen. Ze gaat steeds beter eten dus we hebben goede hoop.. Omdat ze geen sonde meer heeft zijn ook in 1 klap alle medicijnen weggevallen. Ook een prettige bijkomstigheid dus..

We proberen jullie weer wat meer op de hoogte houden..
Hopelijk lukt dat. Voor nu wensen we iedereen een mooi, gelukkig en vooral gezond 2009 toe!!

Groetjes
Raymond, Suzanne, Wesley en Chiara

Geen opmerkingen:

Een reactie posten